top of page
42144EC1-5C10-4FF7-A7CA-CC2B3FC9FED6.jpe

Seminarji in usposabljanja

Učenje nima omejitev.

Naši seminarji in usposabljanja so zasnovani kot obrambni taktični sistem, ki temelji na preverjenih tehnikah, ki nam pomagajo pri obrambi tudi pred večjimi in močnejšimi nasprotniki. Kljub temu, da se v realnosti srečanje med policisti, vojaki in civilisti načeloma močno razlikuje od uličnih bojev oz. športnih tekmovanj, pa ostajajo določene obrambne tehnike enake. V resničnem boju namreč nimamo sodnika s piščalko, ki bo spopad ustavil, takoj, ko kaj krene po napačni poti. Samo naš nasprotnik ve, kdaj in kako bo napadel, zaradi česar je v prednosti. Mi pa bomo naredili vse, da se zaščitimo in pridemo v enem kosu domov. Na naših seminarjih vas bomo naučili učinkovitih obrambnih strategij, ki vam bodo omogočile nevtralizirati grožnjo in doseči prednost, ki jo potrebujete. Pri tem bomo skušali zajeti vse najbolj verjetne scenarije, kjer vas bomo skušali naučiti tudi pravilnega prehoda na najrazličnejša orožja, ki so ob nepravilni uporabi lahko uporabljena proti vam.

KAF ima dolgoletne izkušnje uposabljanja v okviru slovenske vojske in policije.
Vprašajte za uradne reference.

Naši programi usposabljanj in seminarjev vsebujejo:

KAPAP/KRAV MAGA (Israeli jiu jitsu): Veščina izraelske vojske, kot jo v svetu poučuje major izraelskega YAMAMa, Avi Nardia, ki velja za eno največjih svetovnih avtoritet na tem področju. V KAFu z njim sodelujemo že dve desetletji. Borut Kincl je nosilec stopnje 7.DAN v KAPAP/Israeli jiu jitsu, pod Avijem Nardio,  kar ga uvršča med 5 najvišje rangiranih mojstrov veščine na svetu!
 

Program in čas usposabljanja vedno prilagodimo potrebam naročnika, pri čemer zagovarjamo celovit pristop in kvalitetno končno znanje. Ponujamo širok repertoar,  od osnovnih do zelo kompleksnih in specifičnih znanj, ki jih potrebujejo posamezniki različnih služb pri opravljanju svojih dolžnosti.

Po našem mnenju je samo celostno usposabljanje uporabno usposabljanje in razumevanje nasilja kot pojava je nujno za sposobnost presoje uporabe določene taktike. Zato so naša usposabljanja razdeljena na teoretični  in praktičen del, znotraj teh dveh pa v različne module, ki vsebujejo različna znanja, ki jih potrebujejo posamezniki pri svojem delovanju.
 

Kljub visokemu in kompleksnemu nivoju znanja, je KAF znana po zelo preprostemu in preglednemu načinu podajanja znanja, zaradi česar so se tečajniki tudi sposobni velike količine snovi naučititi v razmeroma kratkem času.  Sistem namreč izhaja iz predopstavke, da se je naše telo tokom evolucije naučilo samo braniti pred najrazličnejšimi grožnjami, zato je najučinkovitejša obramba tudi najbolj preprosta. Temu pritrjujeo dolgoletne izkušnje poučevanja ljudi, ki se soočajo z visoko stopnjo stresa in za svoje delovanje potrebujejo specifična taktična znanja. 

Omenjena taktična znanja se razlikujejo od tradicionalnih športnih pristopov k borbi. Predvsem s stališča, da vsebujejo namenske taktične zaključke:

1.Taktični umik,
2. Kontrolne tehnike,
3. Fizične onesposobitve,
4. Terminacija,
5. Prehod na orožje,

6. Borba s hladnim orožjem

in jih posameznik potrebuje v realni borbi oz. pri izvajanju praktičnih postopkov na bojišču, ko so hkrati izpostavljeni zelo visoki stopnji stresa. Ravno tako same tehnike izhajajo iz realnih scenarijev napada, s kakršnimi se posameznik lahko sreča na bojišču oz opravljanju taktičnih nalog. Namenjeno tako vojski, policiji, varnostnim službam kot tudi civilom, ki se želijo naučiti te hitre in efektivne metode samoobrambe. 

2. TAKTIČNA BORBA Z NOŽEM/PALICO

Filipinske borilne veščine (Modern arnis), so znane predvsem po kompleksi in skrajno uporabni metodi borbe in obrambe od noža/palice. KAF je znana po svojem izjemno pragmatičnem pristopu k tematiki in nudi od zelo enostavno naučljivih elementov borbe do skrajno kompleksnih oz mojsterskih stopenj. Odvisno od zahteve in potreb naročnika. Sistem temelji na praktični uporabnosti in preverljivih metodah, ki se jih posameznik nauči, saj gre za skrajno resno in odgovorno tematiko. 

3. BUNKAI JITSU/KYUSHO JITSU

Tema, po kateri smo v KAFu znani že od začetka, saj smo pionirji praktičnega in uporabnega karateja v Sloveniji, kot tudi v uporabi živčnih točk. Karate/Kempo kate, skrivajo izjemno praktične in uporabne metode samoobrambe, podobne številnim današnjim “reality based“ sistemom. Ob poznavanju zgodovinskih dejstev okinawskega karateja, kot tudi njegovih antropoloških značilnosti, spoznamo, da se v karateju, kot ga poznamo danes, skriva nepredstavljivo globoka veščina, ki nas vse ljubitelje te veščine med seboj povezuje, ne glede na stil oz ime karateja, ki ga treniramo. 

Seminarju vsebujejo bunkai, ki temeljijo na:
- Tuite (Tori-te/Toudi): ključi in vzvodi
- Kyusho jitsu: živčne točke, kot so zapisane v “bibliji karateja“, Bubishi
- Shime waza: metode davljenja
- Atemi waza: metodah udarjanja
- Gyakyu waza: metode blokiranja in kontriranja
- Nage waza: meti in rušenja
- Ne waza: borba na tleh
- 
Tegumi (drilli memoriziranja in spontanih aplikacij tehnik)


- Muchimi-di (sticky hands drilli)


- Kobudo (borba z orožji)

 

4. TEAM BUILDINGI

Team buildingi so največkrat namenjeni za druženje zaposlenih.  Takšne aktivnosti zaposlenih zunaj vsakdanjega delovnega okolja, imajo lahko ob dobri organizaciji pozitivne učinke, saj na ta način povečujemo pripadnost podjetju, kolegialnost in tako poskrbimo za izboljšanje odnosov in razumevanja. S pomočjo borilnih veščin in tehnik samoobrambe.

Seminarji in usposabljanja: About
bottom of page