top of page
51B15405-B053-4B14-AEF0-74B74454AB5A.jpg

Junior Kempo Arnis

Inspiracija za življenje

Nasilje je pogost pojav v naši družbi in marsikoga v določeni obliki doleti prej ali slej. Bodisi je to verbalno, psihično nasilje, pritiski v službi, ali pa smo se celo srečali z fizičnim nasiljem. Želimo si, da bi pripomogli k stabilnemu, samozavestnemu razvoju vašega otroka, kjer je idealen scenarij, da zna reševati konflikte brez nasilja, kljub temu, da obvlada številne učinkovite tehnike samoobrambe. To pa pomeni, da prevzemamo nase veliko odgovornost, da vzgajamo vašega otroka precej »širše«, torej, da ga naučimo nadzora, kjer bo v prvi vrsti sposoben grožnjo nevtralizirati brez nasilja. Cilj je, da ga naučimo samoobrambe brez nevarnosti, da ga spremenimo v nasilneža, ampak v posameznika, ki razume pomen vrednost kot so disciplina, spoštovanje, vztrajnost in poštenost! Treningi potekajo dvakrat na teden po 60 minut.
 

Kempo Pingvini (4 - 6 let)

Pri tej starosti se posvetimo osnovnim motoričnim sposobnostim. Otroku v prvi vrsti skušamo prikazati svet športa oz. borilnih veščin kot nekaj, kjer se počuti dobro, samozavestno, torej kot svet, ki zanj pomeni sprostitev in srečo. Elemente borilnih veščin mu približamo s pomočjo sveta pravljic in živali, zanimivih družabnih iger. Naš cilj je, da otroku zagotovimo predznanje na področju borilnih veščin, ki zajema pravilen stav, držo in poznavanje osnovnih terminov. Treningi potekajo enkrat na teden po 60 minut.

 

Juniorji 1 (7 - 10 let)

S starostjo, kjer otrok vstopi v šolo, skušamo tudi mi otrokom razložiti, kako pomembno je, da znamo dovolj zgodaj razlikovati med šalami in ustrahovanjem oz. nasilno komunikacijo. Poleg spoznavanja udarcev, tehnik in pridobivanja na kondiciji je namreč zelo pomembno, da vaše otroke naučimo samozavestnega govora, drže, očesnega stika. Veščin, ki nam pridejo prav praktično na vseh področjih našega življenja. Na tak način jih vzgajamo, da ne postajajo žrtve, ampak nekdo, ki si zada jasen cilj in vpliva na potek svoje življenjske zgodbe. Treningi potekajo dvakrat na teden po 60 minut.

Juniorji 2 (11 - 15 let)

Starejši juniorji se morajo zavedati, da so kot najstniki močnejši in da so skozi proces postali tudi precej vešči. Kljub temu, da za vpis v naše programe ne zahtevamo predznanja, pa otrok napreduje zelo hitro in se osnovne samoobrambe nauči v nekaj tednih. Zato je zelo pomembno, da ne pozabimo na povečano ozaveščenost, da se torej zavedajo, da nadlegovanje prihaja v mnogih, tudi takoj neprepoznavnih oblikah. Pričakujemo, da bo otrok znal razlikovati med »šalo« in »ustrahovanjem«, da prepozna kdaj kdopotrebuje pomoč, predvsem pa, da imajo naša dejanja tudi posledice, za katere smo odgovorni. 

Treningi potekajo dvakrat na teden po 90 minut.

Juniorji: Welcome
bottom of page